Barbecook’s vuurschalen en vuurkorven
Urenlang napraten rond het vuur, hemels! Een vuurschaal of vuurkorf kan je het hele jaar door gebruiken, het heeft zijn charme tijdens elk seizoen. Het zorgt voor extra sfeer tijdens een gezellige zomeravond, maar is ook uitgelezen tijdens de winter. Een fleecedekentje erbij en je kan er een extra lange en vooral magische avond van maken. Barbecook heeft een uitgebreid assortiment aan vuurschalen en vuurkorven zoals de Jura, Sierra, Modern… Keuze genoeg!
Bereiding van sinaasappelcake in de vuurkorf
Voor de bereiding van dit uiterst makkelijk dessert maken we gebruik van de Barbecook Jura. Uiteraard kan je de sinaasappelcake bereiden in om het even welke vuurschaal of vuurkorf.
Let’s get started! Klop de boter op met suiker en voeg de eieren toe aan dit mengsel. Meng alles goed door elkaar en voeg de bloem en cacaopoeder toe. Blijf goed mengen voor een luchtige cake. Voeg hierna ook de chocoladestukjes toe. Snijd de bovenkant van de sinaasappel en hol deze volledig uit. Het vruchtvlees van de sinaasappel kan je eventueel opeten! Vul de uitgeholde sinaasappel met deeg en plaats het hoedje terug op de sinaasappel. Wikkel het geheel in aluminiumfolie.
Maak vervolgens de vuurkorf aan en wacht tot de rook weg is en er sprake is van een stabiel vuur. Leg de sinaasappels langs de zijkant in de vuurkorf. Leg deze zeker niet midden in het vuur. Laat de aluminiumpakketjes ongeveer 20 à 30 minuten garen tot de sinaasappelcake klaar is. Haal de sinaasappels vervolgens uit de vuurkorf. Hiervoor kan je gebruik maken van één van Barbecook’s tangen. Haal de cake uit de aluminiumfolie en werk het geheel af naar eigen wens.
Wij vinden de sinaasappelcake heerlijk in combinatie met wat nootjes en verse munt. Uiteraard zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo is dit dessert ook heerlijk in combinatie met een bolletje vanille ijs, vruchtencolli of marshmallows.
Enjoy!
-split-item-sidebar-