Ben jij iemand die houdt van BBQ in zijn puurste vorm? Ga dan voor een houtskool BBQ, een authentieke belevenis gegarandeerd! Een houtskool BBQ is verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, van groot tot klein tot zelfs meeneembaar. Met of zonder deksel, aan jou de keuze! Lees meer
Voor heel wat BBQ leken is het een raadsel hoe je een houtskool BBQ nu juist aansteekt. Wij geven graag enkele tips mee! De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: kies ik voor houtskool of briketten? De uiteindelijke keuze is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, van je type houtskool BBQ, maar ook van wat je op de BBQ gaat klaarmaken. Houtskool is niets minder dan stukken verkoold hout. Het ontvlamt en gloeit over het algemeen makkelijk en bereikt snel hoge temperaturen. Hoe harder de houtsoort waarvan de houtskool is gemaakt en hoe groter de stukken, des te langer de brandduur. Kwaliteitshoutskool brandt volledig op en laat weinig assen achter. Bepaalde soorten houtskool die voortkomen uit hardhout geven bovendien extra smaak aan je gerechten. Briketten daarentegen bestaan uit vermalen verkoold hout en bindmiddel. Het voordeel van deze soort is dat ze door hun compactheid heel lang gaan branden en dus zuinig zijn in gebruik. Het nadeel is echter dat er meer residu van de briketten overblijft na verbranding.
Hoe krijg je jouw houtskool of briketten gloeiend heet? Indien je niet beschikt over een houtskool BBQ met het Quick-Start® systeem gebruik je het best Barbecook’s houtskoolstarter. Met deze cilindervormige tool bespaar je jezelf heel wat onnodig geknoei. Neem allereerst het grillrooster van je houtskool BBQ en leg enkele aanmaakblokjes of aanmaak houtwollen op het grondrooster. Plaats de houtskoolstarter boven op de aanmaakblokjes/houtwollen. Giet deze vervolgens vol met houtskool of briketten. Steek daarna de aanmaakblokjes/houtwollen aan door een van de gaatjes aan de zijkant van de starter. Het voordeel van deze methode is dat de houtskoolstarter de hete lucht van beneden aanzuigt en door de kolen verspreidt. Wanneer de randen van de houtskool gloeien, of de briketten met een dun laagje grijs as bedekt zijn, zijn ze klaar voor gebruik en kan je ze voorzichtig in de kuip van je houtskool BBQ laten vallen dankzij het safe-drop systeem. Doe vervolgens nog wat extra houtskool of briketten in de barbecuekuip tot die voor de helft gevuld is. Wacht tot alle kolen/briketten witgloeiend zijn. Let’s go!
Een kamado houtskool BBQ maak je ten slotte heel eenvoudig als volgt aan: giet het roestvaststalen houtskoolmandje voor ongeveer ½ vol met houtskool en maak aan met behulp van een drietal aanmaak houtwollen. De luchttoevoer onderaan moet volledig openstaan en het deksel dient opengezet te worden. Het keramieken omhulsel rond het mandje (vuurpot) houdt de warmte perfect vast en zorgt dat de vlam er snel in zit.
Het valt niet te ontkennen dat de onmiskenbare BBQ smaak en heerlijke geur van een houtskool BBQ voor hét ultieme BBQ gevoel zorgen! Voor velen is dit dan ook de hoofddrijfveer om te kiezen voor dit soort toestel. Verder is een houtskool BBQ een vrij ‘eenvoudig’ toestel die simpel te monteren is en makkelijk op te bergen is.
We zullen u een e-mail sturen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
Winkelwagen