Bereiding van s’mores op de BBQ
Voor het bereiden van de s’mores maken we gebruik van de Edson 'Belgian Red Devils' ton. Deze duivelse ton werd speciaal ontworpen ter ere van onze Rode Duivels. Uiterst leuk om eenvoudige snacks op te bereiden tijdens het volgen van het voetbal op groot scherm!
We zullen de Edson 'Belgian Red Devils' ton gebruiken als een soort vuurschaal dus het barbecuerooster hoef je er niet bovenop te leggen. Verhit de ton om er de marshmallows overheen te roosteren.
Neem 2 biscuits en leg er de chocolade tussen. Wij gebruiken in dit recept de natuurboterwafeltjes van Jules Destrooper. Prik de marshmallows op een Barbecook spiesje. Barbecook biedt spiesjes aan uit roestvrij staal, chroom en bamboe. Keuze genoeg! Zorg er wel steeds voor dat je met je spiesje op een veilige afstand van het vuur staat. Houd de marshmallows op een tiental centimeter boven het vuur en laat ze langzaam smeuïg worden. Draai de marshmallows regelmatig om tot ze aan alle kanten een mooie goudbruine kleur krijgen. Haal de hete marshmallows vervolgens van de spiesjes en leg ze tussen de koekjes met chocolade. Druk het koekje goed aan zodat de chocolade begint te smelten. Klaar!
S’mores is een dessert waar iedereen zijn duimen en vingers bij aflikt! Eet smakelijk!
Extra tips
Voor het maken van s’mores op de BBQ kan je in plaats van spiesjes ook gebruik maken van een herbruikbare grillpan (uit rvs of email) of een barbecue wegwerpschaaltje. Je maakt de combinatie van de koekjes, chocolade en marshmallows dan vooraf al klaar en legt ze in de schaaltjes. Deze laatste plaats je vervolgens op het rooster van de Edson Red Devils ton en die doet de rest van het werk!