BBQ materiaal

Barbecook heeft tal van barbecues in z’n aanbod in uiteenlopende vormen, maten, kleuren, maar ook in verschillende soorten BBQ materiaal. Zowel het toestel zelf als het rooster bestaan uit een specifiek BBQ materiaal zoals gietijzer, geëmailleerd of roestvrij staal. Elk type BBQ materiaal heeft z’n eigen specifieke voordelen. Ieder van ons bepaalt zelf aan welke voordelen hij of zij het meeste belang hecht. De uiteindelijke keuze is dus een kwestie van persoonlijke voorkeur. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende soorten BBQ materiaal van roosters. 

BBQ material

BBQ materiaal: gietijzer

Gietijzer is een uiterst kwalitatief type BBQ materiaal. Het geleidt de warmte extreem goed en houdt de warmte daarnaast lang vast waardoor je niet constant nieuwe warmtetoevoer nodig hebt. Dit BBQ materiaal is enorm sterk en heeft zodus een heel lange levensduur. Een rooster uit gietijzer is uitermate geschikt voor het schroeien van je ingrediënten. Leuke extra: met een gietijzeren rooster krijg je die typische grillmarkeringen op je bereidingen, voor dé ultieme BBQ experience!

Alle Barbecook gasbarbecues zijn voorzien van gietijzeren roosters.

Opgelet: Barbecook's in & out modellen beschikken echter niet allemaal over een gietijzeren rooster!

image

BBQ materiaal: roestvrij staal

Zoals de naam reeds doet vermoeden, gaat een roestvrijstalen rooster niet roesten. Dit is een absoluut voordeel omdat een barbecuerooster toch vaak in aanraking kan komen met wisselende weersomstandigheden. Ook is dit type BBQ materiaal harder dan andere materialen waardoor het slijtvaster is. Verder is het heel makkelijk in onderhoud.

image

Barbecook’s Loewy en Carlo houtskoolbarbecues beschikken over een roestvrijstalen rooster.

BBQ materiaal: email

Op een geëmailleerd stalen rooster kan je alles wat je wil bereiden. Dit type BBQ materiaal is voorzien van een laagje email. Email is een beschermlaag van gesmolten glas dat het metaal beschermt tegen corrosie. Het voordeel van email is bijgevolg dat het dus roestbestendig is en bovendien weinig verkleurt onder invloed van hoge temperaturen. Daarnaast is een geëmailleerd oppervlak gemakkelijker te onderhouden. Let wel op met scherpe (poets)voorwerpen. Hiermee kan je schade aanbrengen aan je rooster.

Barbecook’s tafelbarbecue Karl heeft een geëmailleerd rooster.

image

BBQ materiaal: chroom

Op een rooster uit verchroomd staal kan je alles wat je wil bereiden. Een rooster uit verchroomd staal is relatief goedkoop ten opzichte van andere types BBQ materiaal. Het heeft een beschermend laagje chroom tegen roest.

De Adam en Billy houtskoolbarbecues hebben een rooster uit verchroomd staal.

Welk type rooster en welke Barbecook barbecue je ook kiest, fun wordt het sowieso!

image

More bbq inspiratie