Rookchips
Olijf rookchips
Olijf rookchips geven een kruidige en aardachtige smaak af. Deze soort is ideaal voor het roken van gevogelte.
Kers rookchips
Kers rookchips geven een zoete en fruitige smaak af. Deze soort is ideaal voor het roken van varkensvlees, rundsvlees, gevogelte (zoals kip) en ham.
Citroen rookchips
Citroen rookchips geven een pittige citrussmaak af. Deze soort is ideaal voor het roken van witte vis, gevogelte en zeevruchten.
Appel rookchips
Appel rookchips geven een zoete en milde smaak af. Deze soort is ideaal voor het roken van gevogelte, rundsvlees en ham.
Eik rookchips
Eik rookchips geven een zware smaak af. Het is de meest veelzijdige soort. Ideaal voor het roken van vis, rood vlees en wild.
Hickory rookchips
Hickory rookchips geven een zoete maar vrij heftige smaak af. Deze soort is ideaal voor het roken van vlees en vis.
Hout chunks
Hout chunks zijn iets groter en dikker dan rookchips. Het zijn echte blokjes hout. Ze worden, net zoals rookchips, ook gebruikt bij warm roken. Je weekt ze vooraf in water en strooit ze dan over de kolen van je Oskar of van je houtskoolbarbecue.
Rode wijn hout chunks
Rode wijn hout chunks zijn zoet en mild van smaak. De chunks zijn ideaal bij rood vlees en gevogelte.
Beuk hout chunks
Beuk hout chunks zijn mild van smaak. De chunks zijn ideaal bij vlees, vis, groenten, noten en kazen.
Rookmot
Rookmot heeft de textuur van zaagsel. Het wordt gebruikt als smaakmaker bij koud roken. Je dient een koude rookgenerator te vullen met rookmot en aan te steken met een theelichtje om de rookmot te laten smeulen en z’n werk te laten doen.
Els rookmot
Els rookmot is zoet en zacht van smaak. Deze soort is ideaal bij zalm, zeevruchten, varkensvlees en gevogelte.
Beuk rookmot
Net zoals beuk hout chunks is ook beuk rookmot mild van smaak en ideaal bij een uitgebreid scala ingrediënten.